Ana Sayfa Vergi 2.000 TL KDV tevkifat sınırını belirlerken, aynı faturada yer alan stopaj tutarı...

    2.000 TL KDV tevkifat sınırını belirlerken, aynı faturada yer alan stopaj tutarı da dikkate alınmalı mıdır?

    Tevkifatlı KDV de belge düzeni

    613
    0

    KDV tevkifatına söz konusu işlem grubunda yer alan müşterimin aynı zamanda stopaj kesintisi de mevcuttur. 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 2.000,00 TL KDV tevkifat sınırını belirlerken, aynı faturada yer alan stopaj tutarı da dikkate alınarak mı?

    KDV tevkifatında dikkate alınacak tutar KDV hariç Brüt tutardır. (Stopaj öncesi tutardır.)

    Belge Düzeni

    Tevkifata tabi işlemler dolayısıyla satıcılar tarafından düzenlenecek belgelerde; “İşlem Bedeli”, “Hesaplanan KDV”, “Tevkifat Oranı”, “Alıcı Tarafından Tevkif Edilecek KDV Tutarı”, “Tevkifat Dahil Toplam Tutar” ve “Tevkifattan Sonra Tahsil Edilmesi Gereken Toplam Bedel (Tevkifat Hariç Toplam Tutar)” ayrıca gösterilir

    Bu fatura satıcı açısından, işlem bedeli üzerinden hesaplanan KDV’ye tevkifat uygulandığını tevsik eden belge mahiyetini de taşımaktadır

    Faturaya, borçlanılan miktar olarak rakam ve yazı ile tevkifattan sonra kalan tutar yazılır.

    Örnek: KDV hariç 3.000 TL tutarındaki (% 18) oranında KDV’ye tabi bir işlem (5/10) oranında KDV tevkifatına tabidir. Bu işleme ait fatura aşağıdaki şekilde düzenlenecektir: 

    İşlem Bedeli : 3.000 TL 

    Hesaplanan KDV : 540 TL 

    Tevkifat Oranı : 5/10 

    Alıcı tarafından Tevkif Edilecek KDV : 270 TL 

    Tevkifat Dahil Toplam Tutar : 3.540 TL 

    Tevkifat Hariç Toplam Tutar : 3.270 TL 

    Yalnız ÜçbinikiyüzyetmişTLdir. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPerakende satış hacmi 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %27,0 arttı
    Sonraki İçerikİşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi Broşürü Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz