Ana Sayfa SGK 17256 sayılı kanun kapsamında destek alan bir firmada personel istifa ederek işten...

    17256 sayılı kanun kapsamında destek alan bir firmada personel istifa ederek işten çıkarsa 17256 sayılı SGK teşviki bozulur mu?

    474
    0
    17256 işe dönüş teşviki şartları uyarınca aşağıda daha önce açıkladığınız; “Bu destekten yararlanan sigortalıların yarısından her birinin, bu maddenin uygulama süresinin sona ermesinden itibaren, destekten yararlanılan ortalama süre kadar fiilen çalıştırılması, Destek süresinin sona ermesinden itibaren çalıştırılması gereken sigortalı sayısı; destek süresince 17256 kanun numarası seçilmek suretiyle düzenlenmiş olan APHB/MPHB ile SGK’ya bildirilerek destekten yararlanılan sigortalı sayısının ikiye bölünmesi suretiyle bulunacak olup, bu sayının küsurat kısmının 0,50 ila 0,99 arasında olması halinde bu sayı tama iblağ edilecektir. Bu personel çıkış yasağını beklemeden istifa ederse veya sözleşmeli olarak istihdam edilip, sözleşme süresi fesih yasağından önce sona ermesi durumunda, kazanılan 44,20 TL’lik günlük teşvik bedelleri cezası ile geri mi alınacaktır?

    Çok haklısınız. İstifa işverenin müdahale edebileceği ya da işverenin uhdesinde olan bir olay değildir Bu anlamda Kurumun iade talebi olmayacaktır.


    2020-10. dönemde 6111 teşvikten ortalama personel sayısına uyumsuz bildirim yapıldı. 2020-12 dönem beyan ederken 10 ay düzeltme uyarısı aldım. 10. ay düzeltme verirken sistem 6111 yerine 5510 seçmeme izin vermedi. 5510 kanunu ekim ayı seçemez miyim?

    Eğer ipc durumunuz yok ise veya var da ödemiş iseniz seçebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik17256 Sayılı SGK teşvikinden faydalanmanın şartları nelerdir?
    Sonraki İçerikAr-ge teşviki alan bir personel ar-ge kapsamı dışındaki günleri için 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz