Ana Sayfa SGK Ar-ge teşviki alan bir personel ar-ge kapsamı dışındaki günleri için 6111 sayılı...

    Ar-ge teşviki alan bir personel ar-ge kapsamı dışındaki günleri için 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    669
    0
    7252 teşvik yararlanan kişi kasım ayında COVID nedeniyle 10 gün rapor aldı .7252 kanun kapsamında SGK sisteminde 20 günlük teşvik alıyoruz. Kasım ayını 7252’den vermemde bir sakınca var mı? Eczacı mükellefimin ocak ayından itibaren bir personelin eksik gün sebebini 29 belge türü verdim. Fakat ekim ayında 29 belge türünü unutmuşum. Normal bildirim yapmışım. Bir sıkıntı olur mu?

    7252 seçildiğinde de raporun onaylanması gerekmektedir. (Eksik gün nedeni 01 olarak)

    Bu işlemi sgk na dilekçe vererek düzeltme yapmanız gerekmektedir.


    Ar-ge çalışması olan bir personelin 15 günlük Ar-ge çalışması olması durumunda 15 gün 5746 15 gün 5510 kanundan bildiriyoruz. Personelin 6111-7103 teşvikleri kapsamına girmesi durumunda argesiz çalışmasını yani 5510’dan bildirdiğimiz çalışmasını 6111 veya 7103 kanundan bildirebilir miyiz?

    6111 sayılı Kanunun 38. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 81. maddesinin (ı) bendine eklenen “Bu fıkra ve diğer ilgili mevzuatla sağlanan sigorta prim desteklerinin aynı dönem için birlikte uygulanması halinde, bu destek öncelikle uygulanır” cümlesi ile bir sigortalı için birden fazla teşvikin uygulanması imkânı ile işverenler öncelikle 5 puanlık prim indirimi olmak üzere yararlanma şartlarına haiz olması şartıyla aynı sigortalı için bir başka teşvikten de yararlanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik17256 sayılı kanun kapsamında destek alan bir firmada personel istifa ederek işten çıkarsa 17256 sayılı SGK teşviki bozulur mu?
    Sonraki İçerikGübre satışlarında uygulanacak KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz