Ana Sayfa Çalışma Hayatı 17 Nisan’dan itibaren ücretsiz izin desteği kapsamındaki kişilerin sokağa çıkma yasağı kapsamına...

17 Nisan’dan itibaren ücretsiz izin desteği kapsamındaki kişilerin sokağa çıkma yasağı kapsamına isabet eden günleri için SGK eksik gün bildirim kodu ne olacaktır?

774
0

Ücretsiz izin nakit destek işleminde 17/04 baz alınacak. Yani Nisan ayı için 14 gün pandemi ücretsiz izin göstereceğiz ve Sgk işveren sistemine bildireceğiz. Eksik gün bildiriminde özellik arz eden bir durum var mı? 23 Nisan’ın resmi tatil olması 24 Nisan sokağa çıkma yasağı olması gibi durumlarda eksik gün kodu ne seçilecektir?

SGK konu ile ilgili duyurusunda bile böyle bir parantez açmamıştır.

İş yerinde ücretsiz izne ayrılan sigortalıların eksik gün nedenleri Sosyal Güvenlik Kurumuna,

“19-Ücretsiz Doğum İzni”,

“20 Ücretsiz Yol İzni” ve

“21 Diğer Ücretsiz İzin “ kodları ile aylık prim hizmet belgesi/muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile bildirilmektedir.

Ancak 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 24 üncü maddesi kapsamında yapılacak nakdi ücret desteğine esas olması için 17/4/2020 tarihinden geçerli olmak üzere 4857 sayılı İş Kanununun geçici 10’uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılan sigortalılar için 2020 Nisan ayı belgelerinden itibaren

“28-Pandemi Ücretsiz İzin(4857 Geç.10.Md)” aynı ayda başka eksik gün nedeni olması halinde ise “29- Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç.10.Md) ve Diğer” adında eksik gün kodları oluşturulmuştur.

Yeni oluşturulan “28-Pandemi Ücretsiz İzin(4857 Geç.10.Md)” ve “29-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç.10.Md) ve Diğer” kod numaralı eksik gün nedenleri yabancı uyruklu sigortalılar için de seçilebilecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHangi Bağışlar Kurumlar Vergisinden Düşülebilir?
Sonraki İçerikGeçici Vergideki %10 yanılma payı hangi tutar üzerinden hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz