Ana Sayfa Çalışma Hayatı 17 Nisan tarihinden önce işe girişi olan bir personel Nakdi ücret desteğinden...

    17 Nisan tarihinden önce işe girişi olan bir personel Nakdi ücret desteğinden faydalanabilir mi?

    507
    0
    17.04.2020 sonrası işe girenler Nakdi ücret desteğinden faydalanabilir mi?

    17.04.2020 sonrası işe girenlere NÜD ödenmemektedir.


    Şirketimiz bir personelini gelecek olan cezayı göze alarak işten çıkarmak istemektedir. Kısa çalışmadan normal çalışmaya dönen iş yeri 7252 sayılı kanuna göre işverene sağlanan teşvikten yararlanacaktır. Herhangi bir çalışanı işten çıkarmaya yasağı süresinde çıkartarak ceza yerse işyeri SGK teşviklerinden faydalanılmasını etkiler mi? 

    Fesih yasağı kapsamında işçi çıkarılması halinde bir asgari ücret ceza ve yararlanılan KÇÖ iptali söz konusudur. Borç SGK sistemine yansıdığı ay teşvik iptal olur. Borç ödendiğinde ise devam eder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu
    Sonraki İçerik2020 yılında onaylanan Yerli Mali Belgesi, 2019 yılına göre yüzde 6,5’lik bir artış göstererek 16 bin 16’ya ulaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz