Ana Sayfa Duyurular ÖTV ve BSMV’de konu bazında indirim yapıldı (1148 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi...

ÖTV ve BSMV’de konu bazında indirim yapıldı (1148 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı.)

ÖTV ve BSMV'de indirim yapıldı

748
0
1148 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı.

15/6/2019 tarihli ve 2019/1148 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 7176 sayılı Kanunun 19 uncu maddesi ile 7103 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinde yapılan değişiklik uyarınca, 14/5/2018 tarihli ve 2018/11750 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 5 inci maddesinin (1) numaralı fıkrasında değişiklik yapılmıştır.

Yapılan değişiklikle, 16 ve daha büyük yaştaki bazı araçların doğrudan veya ihracatçılar vasıtasıyla ihraç edilmesi ya da hurdaya çıkartılması halinde, aynı cins bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV’nin terkin edilebilecek kısmı, binek otomobili ve arazi taşıtları için, ÖTV matrahları esas alınmak suretiyle 0 ilâ 15.000 TL olarak, diğer araç cinsleri (minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet ve tır çekicisi) için ise matrahına bakılmaksızın 15.000 TL olarak yeniden belirlenmiştir.

Söz konusu karar ulaşmak için tıklayınız.

Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikRaporlu bir işçiyi işveren rapor süresi içerisinde işten çıkartabilir mi?
Sonraki İçerikİki aylık kira ödemesini aynı ay içerisinde yaptım. Muhtasar beyannamede nasıl bildirim yapmalıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz