Ana Sayfa Muhasebe İki aylık kira ödemesini aynı ay içerisinde yaptım. Muhtasar beyannamede nasıl bildirim...

İki aylık kira ödemesini aynı ay içerisinde yaptım. Muhtasar beyannamede nasıl bildirim yapmalıyım?

702
0
İki aylık kira ödemesini aynı ay içerisinde yaptım. Muhtasar beyannamede nasıl bildirim yapmalıyım?

Mükellef haziran kira ödemesini bayram tatiline girmesi sebebiyle 31.05.2019 yapmış ve açıklamaya haziran kira ödemesi olarak belirtmiştir.
Bu durumda ödenen mayıs ve haziran kiralarını 05/2019 stopaj beyannamesinde mi beyan etmeliyim yoksa haziran için ödenen kira tutarını 06/2019 stopaj beyanında beyan edebilir miyim?

Mayıs ayında yapılan ödeme 1-26 Haziran tarihleri arasında verilecek Muhtasar beyannamede beyan edilir. Muhtasarda esas olan ÖDEME tarihidir.İster iki aylık ister 12 aylık olsun fark etmez.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İcra yoluyla ödenmiş olan kira tutarları muhtasar beyannamede bildirilir mi?

Hisseli gayrimenkul kiralamasında muhtasar bildirimi nasıl yapılmalıdır?

Vakıflara ödenen kiralarda stopaj kesintisi yapılmalı mı?

 


Önceki İçerikÖTV ve BSMV’de konu bazında indirim yapıldı (1148 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı.)
Sonraki İçerikTürk Lirası Likidite Yönetimine İlişkin Basın Duyurusu (2019-24) TCMB – 17 Haziran 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz