Ana Sayfa Çalışma Hayatı 1 Mayıs itibariyle yarı zamanlı olarak kısa çalışma ödeneğine başvuru yapan firmanın...

1 Mayıs itibariyle yarı zamanlı olarak kısa çalışma ödeneğine başvuru yapan firmanın ücret bordrosu nasıl hazırlanır?

627
0

01.05.2020 tarihinde Covid-19 nedeniyle çalışma süresini yarıya düşüren bir işyerinde haftalık 45 saat çalışan işyerinde 22,5 saat çalışılmıştır. SGK’ya bildirilecek Mayıs/2020 bildirgesinde 15 gün mü göstermemiz gerekiyor yoksa 7 gün kuralını burada da ilave edip 22 gün mü göstereceğiz?

15+7 gün = Sgk bildirim, kalan günler kçö kapsamında kod 18 eksik gün nedenle verilmelidir.

X Anonim şirketinde ortaklığı olan bir kişi başka bir şirkette 4a’lı olarak çalışmaktadır. Çalıştığı pandemi ücretsiz iznine çıkarmamda bir sorun teşkil eder mi?

Şirket ortaklığı bulunan kişilerin ücretsiz izin desteği almak için başvuru yapmaları halinde 4b sigortalılıkları devreye girecek ve kişiye 4b borcu tahakkuk edecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCovid 19 Tedbirleri Kapsamında Çek İbrazı Ve Karşılıksız Çek Keşide Etme Suçuna İlişkin Yapılan Yasal Düzenlemeler
Sonraki İçerikBu yıl TMO buğdayı 1650 liradan, arpayı da 1275 liradan alacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz