Ana Sayfa Vergi %15 Kurumlar vergisi artırımından faydalanmanın şartı nedir?

    %15 Kurumlar vergisi artırımından faydalanmanın şartı nedir?

    Kurumlar vergisi matrah artırımında %15 oranında ödeme şartı

    299
    0

    7326 sayılı kanun kapsamında 2017-2018-2019-2020 yılları için matrah ve KDV artırımında bulunacağız. Hiçbir vergi borcu gecikmedi ve beyannameler zamanında verildi. Fakat 2017 yılı için sıkıntılı 4 faturadan dolayı işletme incelemeye girdi ve o yılın KDV beyannameleri düzeltildi. Tahakkuk eden cezalar ve vergilerde zamanında ödendi. Matrah artırımında bulunurken %15 oranında hesap yapabilirmiyim. Yada %20 den mi hesap yapmalıyız?

    Gelir ve Kurumlar yönünden matrah artırımı yapacak olanların artırıma esas matrahın %20’si yerine indirimli olarak %15’ini ödeyebilmeleri için Gelir yada Kurumlar vergisi beyannamelerini süresi içinde vermeleri ve bundan doğan vergilerin tamamını da YASAL SÜRESİ İÇİNDE ÖDEMELERİ GEREKMEKTEDİR. (Beyannameye ilişkin Damga Verginin de ödenmesi gerekir.)

    Gelir/kurumlar vergisi matrah artırımı ödemelerini %20 yerine indirimli olarak %15 oranında ödemek isteyenlerin gerek artırım yaptığı gerekse diğer dönemler için 7326 sayılı kanun kapsamında yapılandırma taleplerinin olmaması gerekir.
    Her yıl yapılacak Matrah artırımına ilişkin oran ve asgari tutarlar Matrah artırımı bildirim formatın da mevcuttur.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKaradeniz Somonu ihracatı yüzde yüz üzerinde artış göstererek rekor kırdı
    Sonraki İçerikSu kısıtı olan tarım havzalarında daha az su tüketen Mercimek veya Nohut yetiştiren çiftçilere ilave %50 fark ödemesi desteği yapılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz