Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışındaki şirketlere hizmet verebilmek için yurtdışından alınan hizmetlere ait faturalarda KDV hesaplaması...

Yurtdışındaki şirketlere hizmet verebilmek için yurtdışından alınan hizmetlere ait faturalarda KDV hesaplaması yapacak mıyız?

Yurtdışındaki şirketlere hizmet verebilmek için yurtdışından alınan hizmetlere ait faturalarda KDV hesaplaması yapacak mıyız?

588
0

Konu: Yurt içindeki çağrı merkezinin yurt dışındaki firmalara hizmet vermesi ve bu hizmetleri verebilmek için yurt dışından aldığı hizmetlerin KDV karşısındaki durumu hk.

…Yurtiçinde çağrı merkezi olarak faaliyet gösteren şirketinizin yalnızca yurtdışında mukim şahıslarla bilgisayar programları aracılığıyla iletişim kurarak yurtdışı firmaların indirim paketlerinin tanıtıldığı ve ilgili firmalara satış için yönlendirildiği, satışı gerçekleşen paket başına kazanç elde edildiği, bu hizmeti verebilmek için yurtdışında mukim firmalardan alınan cihaz ve sistem programı kullanımı, depolama hizmetleri, telefon kontörü alımı, reklam bedeli gibi hizmetler dolayısıyla ödeme yapıldığı belirtilerek yurtdışında mukim şahıslara verilen hizmetten dolayı elde edilen kazancın katma değer vergisine (KDV) tabi olup olmadığı ve bu hizmeti gerçekleştirmek için yurtdışında mukim firmalardan alınan hizmetlerin tevkifata tabi olup olmadığı…

Şirketiniz tarafından yurtdışında mukim şirketlere verilen çağrı merkezi hizmetinden yurtdışında faydalanıldığından bu hizmetler 3065 sayılı Kanunun 11/1-a ve 12/2’nci maddesi kapsamında değerlendirilecek ve Şirketiniz tarafından bu hizmetlere ilişkin düzenlenen faturalarda KDV hesaplanmayacaktır.

 


Kaynak: Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) 16.07.2019 – 50426076-130[6-2017/20-1402]-E.52730 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb tarafından verilen tekno yatırım teşvik kapsamındaki desteği kurum sonlandırabilir mi?
Sonraki İçerikAğaç ve orman ürünlerin tesliminde nakliye bedeli dahil düzenlenirse KDV tevkifatı nasıl hesaplanmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz