Ana Sayfa Vergi Ağaç ve orman ürünlerin tesliminde nakliye bedeli dahil düzenlenirse KDV tevkifatı nasıl...

Ağaç ve orman ürünlerin tesliminde nakliye bedeli dahil düzenlenirse KDV tevkifatı nasıl hesaplanmalıdır?

Ağaç ve orman ürünlerin tesliminde nakliye bedeli dahil düzenlenirse KDV tevkifatı nasıl hesaplanmalıdır?

1035
0

Konu: Nakliye Dâhil Ağaç ve Orman Ürünlerinde Tevkifat Uygulaması Hak.

… Ağaç ve orman ürünleri imalat ve satışı faaliyetinize yönelik tevkifata tabi ağaç ve orman ürünleri tesliminde “nakliye dahil” fatura düzenlenmesi durumunda tevkifatın nakliye dahil toplam tutar üzerinden mi, yoksa nakliye bedelinin ayrıştırarak sadece ağaç ve orman ürünleri üzerinden mi yapılacağı…

…ağaç işleme endüstrisinde kullanılan ve ilk madde-malzeme niteliğinde olan her türlü ağaç, tomruk, odun ile bunların önceden belirlenmiş ölçülerde biçilmesiyle elde edilen inşaatlık, doğramalık, marangozluk, mobilyalık ve benzeri kereste, mobilya ve kereste imalatı sonucu ortaya çıkan kırpıntı, çıta ve benzeri imalat artıkları ile odun artığı talaş teslimleri 5/10 oranında KDV tevkifatına tabi bulunmaktadır.

Bu çerçevede, satıcı tarafından yapılan taşıma, yükleme ve boşaltma giderleri KDV matrahına dahil olduğundan nakliye dahil düzenlenen faturada gösterilen toplam tutar üzerinden KDV tevkifatı uygulanması gerekmektedir.,

 


Kaynak: T.C Kastamonu Valiliği Defterdarlık Genel Müdürlüğü 16.07.2019 – 57062627-130-E.14601 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışındaki şirketlere hizmet verebilmek için yurtdışından alınan hizmetlere ait faturalarda KDV hesaplaması yapacak mıyız?
Sonraki İçerikTevkifatlı olması gereken faturayı kabul edip işleme alırsak bir sorumluluğumuz olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz