Ana Sayfa Vergi Yurt Dışında Elde Edilen Ücret Gelirleri Hangi Ülkede Vergilendirilir?

    Yurt Dışında Elde Edilen Ücret Gelirleri Hangi Ülkede Vergilendirilir?

    1369
    0

    Ücret gelirlerinde vergileme hakkı hizmet erbabının mukim olduğu Devlete bırakılmıştır. Ancak, hizmetin diğer Devlette icra edilmesi ve aşağıda genel olarak belirtilen koşullardan birisinin diğer Devlette yerine gelmesi durumda vergileme bu diğer Devlette de bu Devletin iç mevzuatı çerçevesinde yapılacaktır.

    Bu koşullar Anlaşmalarda;
    1- Ücret geliri elde edenlerin diğer Devlette toplam 183 günü aşacak şekilde bulunmaları;
    2- Kendilerine yapılan ödemelerin diğer Devlette mukim olan işverenlerce yapılması;
    3- Kendilerine yapılan ödemelerin işverenin diğer Devlette sahip olduğu bir iş yerinden veya sabit yerden yapılması
    olarak yer almaktadır.

    Diğer taraftan, yukarıda belirtilen 183 günlük sürenin hesaplanmasında anlaşmalarda mali yıl/takvim yılı/herhangi bir kesintisiz 12 aylık dönem gibi kriterlerden birisi yer aldığından, ilgili anlaşmaların dikkate alınması gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTicaret Gemilerine Ait Bilgi Değişiklileri Nereye ve Nasıl Bildirilir?
    Sonraki İçerikSıvı deniz yosununun KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz