Ana Sayfa Vergi Yük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?

    Yük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?

    770
    0

    Ana işi inşaat yapımına hazırlık için arsanın hafriyatının alınması ve bu hafriyatının döküm yerlerine nakliyesi yapan bir firma, faturalarını tevkifatlı mı düzenlemelidir?

    Taşıma için alınacak bedel faturada ayrı gösterilerek KDV tevkifatı hesaplanır. Mal için tevkifat yapılmaz.

    Vergi mükellefi olmayan kişilere yapılan nakliye hizmetinde yeni tebliğe göre 2/10 KDV tevkifatı uygulanacak mıdır?

    Yük taşımacılığında; KDV tevkifatı yapılabilmesi için alıcının KDV mükellefi olması gerekir. Vergi mükellefi olmayanlara tevkifat hesaplaması yapılmaz. Vergi mükellefi olanlara düzenlenecek faturanın tutarı KDV dahil 1.000 TL’nin altında ise KDV tevkifatı yapılmaz.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYapım işlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?
    Sonraki İçerikBasit usule tabi mükellefler yıllık gelir ve giderlerini ne zaman beyan ederler?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz