Ana Sayfa Vergi Basit usule tabi mükellefler yıllık gelir ve giderlerini ne zaman beyan ederler?

    Basit usule tabi mükellefler yıllık gelir ve giderlerini ne zaman beyan ederler?

    908
    0

    Şahsın elde etmiş olduğu taşıt kira geliri gelir vergisi beyannamesinde veya hazır beyan sisteminde hangi alanda (neyi seçerek) ne şekilde beyan edilmelidir?

    Elde edilen gelir Yıllık beyanname ile beyan edilir. Hazır beyan sisteminde hangi tanımlama ile beyan edileceği konusunda teknik olarak bilgimiz yok. GİB’e beyan bölümü ile görüşünüz


    Bir müşterim taksicilik faaliyetinden dolayı basit usul mükellefi iken 2020 yılında gerçek usul mükellefi olarak emlak komisyonculuğuna başladı. 

    Basit usul işinden dolayı (taksicilik) elde ettiği gelir ile emlak işinden elde ettiği geliri 2020 yılı yıllık gelir gelir vergisi beyannamesinde mi beyan edecek? 

    YILLIK GV BEYANNAMESİ ile Basit usulde elde edilen gelir ve emlak komisyonculuğu gelirleri toplanarak mart sonuna kadar beyan edilecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?
    Sonraki İçerikAraç bakımına ilişkin sigorta şirketlerine düzenlenen yansıtma faturalarında KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz