Ana Sayfa Vergi Yeni iş yeri açılışı yapan kişi şahsına ait aracının iş yerine faturasız...

    Yeni iş yeri açılışı yapan kişi şahsına ait aracının iş yerine faturasız olarak kaydedebilir mi?

    219
    0

    Yeni Eylül ayı içinde işe başlayan işletme hesabında defter tutan bir mükellefim öteden beri kullandığı 2014 model binek aracını envantere alarak faaliyetinde kullanmak istiyor. ilgili aracı envantere alırken kasko bedeli üzerinden alıp amortisman ayırmak doğru bir yöntem midir? Değil ise nasıl bir yol izlenmeli ?

    Taşıt kasko değeri ile envantere alınır ve amortisman ayrılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBordrolu olarak SMMM unvanı ile çalışmak istediğim bir firma ile yapacağım iş sözleşmesinde meslek yönetmelikleri kapsamında yer alması gereken özellikli hususlar var mıdır?
    Sonraki İçerikKamu Teşekkülüne geç teslimden dolayı gecikme farkı kesildi. Bu faturayı hesap planında hangi hesaba işlememiz gereklidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz