Ana Sayfa SGK Yeni açılan sigorta dosyamıza işe girişleri ne zaman kadar yapabiliriz?

    Yeni açılan sigorta dosyamıza işe girişleri ne zaman kadar yapabiliriz?

    İlk dosya açılışında işçi işe giriş bildirgelerinin verilme süresi

    2554
    0

    01.01.2022 tarihi itibariyle şirketimize ilk defa sigorta dosyası açılacağını 1 personel ile bildirdik (ticaret sicilinde 16-12-2021 tarihinde şirketimizin kuruluş aşamasında- mersis siteminden) Bu durumda 1 ay içerisinde (yani ocak ayında) istediğimiz tarihe istediğimiz kadar işçi girişi yapabilir miyiz?

    Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi verilen işyerlerinde, sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların sigortalı işe giriş bildirgesi en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde verilmesi gerekmektedir.


    BENZER İÇERİKLER

    Yeni açılan SGK dosyasına girişi yapılan personel SGK teşviklerinden ne zaman faydalanmaya başlar?

    İhale konusu işlemler için açılan SGK dosyası kesin Kabul sonrası kapatılarak yeniden mi açılmalıdır?

    SGK e-tebligat sistemine nasıl kaydolabiliriz?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBirden Fazla Meskeni Olan Mükellefin Değerli Konut Vergisi Hk.
    Sonraki İçerikBankacılık sektöründeki TL ve Döviz Mevduat Tutarları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz