Ana Sayfa Vergi Yasal süreler dışında yapılan Ba-Bs beyanname düzeltmelerine ilişkin kesilen cezalar için indirim...

Yasal süreler dışında yapılan Ba-Bs beyanname düzeltmelerine ilişkin kesilen cezalar için indirim talep edebilir miyiz?

Yasal süreler dışında yapılan Ba-Bs beyanname düzeltmelerine kesilen cezalarda indirim talep edebilir miyiz?

552
0

Şirket ortaklarından kiralanan hisseli gayrimenkul kira ödemesi ortakların ortak banka hesabına yapılmaktadır. Toplam brüt bildirim sınırını aşarken hisseleri oranında bakıldığında sınırın altında kalmaktadır. Form Ba da bildirilmeli mi?

Ödenen Brüt tutar limiti aşıyor ise Ba formuna yazılır. Ortaklardan birinin isminin yazılması yeterlidir.

Şubat 2020 ba-bs formlarını hatalı olarak göndermiş bulunmaktayız. Düzeltme yapıp uzlaşmaya başvurma şansımız var mı ya da herhangi bir ceza indiriminden yararlanabilir miyiz?

Özel usulsüzlük cezaları uzlaşma kapsamında değildir. Cezalarda indirim hakkını kullanabilirsiniz. Kesilen ceza için %50 indirim uygulanır. Düzeltme yaptığınızda sistem bu işlemleri otomatik yapar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ba-Bs bildirimlerinin verilmemesinin cezası

İthalat beyannamesinin BA BS bildirimini yaparken hangi tutarı baz almalıyız?

Kendime Fatura ettiğim demirbaşlar için Ba Bs bildirimi yapacak mıyım?

Önceki İçerikMuhasebe Meslek Mensupları için Tehditleri Ele Almada Nasıl Bir Yol İzlenir? Örnek Olay-4
Sonraki İçerikİşe Başlama Bildirimi Vermeye Mecbur Olanlar Kimlerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz