Ana Sayfa SGK Yapı ruhsatına konu olan inşaat işlerinde SGK dosyaları otomatik olarak mı açılacaktır?

Yapı ruhsatına konu olan inşaat işlerinde SGK dosyaları otomatik olarak mı açılacaktır?

6796
0

5510 sayılı Kanunun 11’inci maddesinin altıncı fıkrasında ve 100. Maddesinde yapılan değişiklik ile sigortalı çalıştırılmasa valilikler, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kamu ve özel hukuk tüzel kişilerince verilen yapı ruhsatlarına istinaden yapı ruhsatına konu olan işyerinin, SGK tescili de otomatik olarak yapılacaktır.

Yapı ruhsatlarına istinaden otomatik işyeri tescili yapılabilmesi için yapı ruhsatına başvuranlar tarafından ruhsat vermeye yetkili mercilere yapılan yapı ruhsatı başvurularında; Özel İnşaatlarda Yapı ruhsatında yapı sahibi ve yapı müteahhidi bölümlerinde belirtilen kişilerin aynı olması halinde yapı sahibi adına, farklı olması halinde ise yapı müteahhidi adına işyeri dosyası tescili yapılacaktır.

Mal sahibi inşaatı işini yükleniciye yaptıracak çelik işlerini başka taşerona yaptıracaksa, çatı işlerini diğer başka taşerona yaptıracaksa sigorta dosyasını yapı ruhsatında mal sahibi ve yüklenici farkı kişiler olması durumunda sigorta dosyasını mal sahibi kendi adına tescil ettirebilir mi?

Belediye’den yapı ruhsatını alır almaz SGK inşaatla ilgili otomatik tescil açıyor ve size tescil tebligatını gönderiyor.

Eğer inşaata başladıysanız otomatik oluşturulan bu dosya üstünden bildirim yapmanız gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu açılışı otomatik olduğundan sizin e-SGK işyeri tescil uygulamasından müracaat yapmanıza gerek bulunmamaktadır işyeri bildirgesi ve yukarıda belirtilen sigorta girişi için gerekli evrakları ile SGK’ya müracaat etmek.

Eğer inşaata derhal başlamayacaksanız SGK’ya dilekçe yazarak inşaata başlamayacağınızı, başladığınızda işyeri açılışı için gerekli evraklar ile müracaat yapacağınızı iletmeniz gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMatrah artırımı yapanlar geçmiş yıl zararlarının %50’sini kullanamayacak
Sonraki İçerikMedikal ve ilaç satan firmamız e-fatura uygulamasına zorunlu dahil olmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz