Ana Sayfa Muhasebe Yanlış Defter Tasdik Edenler Ne Yapacak?

    Yanlış Defter Tasdik Edenler Ne Yapacak?

    3939
    0

    İşletme esasına göre defter tutan mükellef yanlışlıkla yevmiye defteri tasdik ederse bunu işletme defteri olarak kullanabilir mi?

    İşletme esasına tabi iken yanlışlıkla yevmiye defteri tasdik ettiren mükellef ihtiyari olarak, yani kendi isteğiyle bilanço esasına göre defter tutmayı tercih etmiş olacağından artık işletme hesabı esasına göre defter tutması mümkün değildir.

    Bu şekilde yanlışlıkla da olsa işletme defteri yerine, Yevmiye defterini tasdik eden kişinin, Yevmiye defterini işletme hesabı defteri olarak kullanması mümkün değildir.

    Ancak izleyen yıllarda tekrar işletme esasına tabi defter tutma hadleri içinde kalınması halinde işletme esasına dönülebilecektir.

    Kaynak: Gelir idaresi başkanlığı – Antalya VDB 09.03.2016 tarihli özelgesi

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikOto galerileri ödedikleri MTV’yi gider yazabilir mi?
    Sonraki İçerikTasfiye’ye Giren Şirketler Defter Tasdikine Dikkat!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz