Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı Uyruklu Doktorlar Türkiye’de Çalışabilir Mi?

    Yabancı Uyruklu Doktorlar Türkiye’de Çalışabilir Mi?

    4234
    0

    1- YABANCI UYRUKLU DOKTORLAR TÜRKİYE’DE ÇALIŞABİLİR Mİ?
    663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yabancı doktorların Türkiye’de çalışabilmelerine imkan sağlanmış olup, yabancı uyruklu doktor istihdam edecek özel sağlık kuruluşları Sağlık Bakanlığından (İl Sağlık Md.) almış olduğu ön izin (mesleki yeterlilik) belgesi ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izin başvuru yapmakta ve talebi uygun bulunanlara çalışma izni düzenlenmektedir. Çalışma izni istenilen yabancının yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olması halinde diploma denklik belgesi ibrazı zorunludur.

    2- TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTE OKUYAN YABANCI ÖĞRENCİLERİN ZORUNLU STAJ YAPABİLMELERİ İÇİN YABANCI ÇALIŞMA İZNİ ALMASI GEREKLİ MİDİR?
    Üniversite eğitimi gereği yapılması zorunluluk arz eden stajlar için çalışma izni alınmasına gerek bulunmamaktadır. Ancak bu durumda ilgili Üniversite veya Fakülteden alınacak konuya ilişkin resmi bir yazının bulunması gerekmektedir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikCumartesi çalışma olmayan işyerlerinde fazla mesai nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikNakdi Sermaye Artışlarında Faiz İndirimi Nasıl Uygulanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz