Ana Sayfa SGK Yabancı personellerin eksik gün sebepleri neler olabilir?

    Yabancı personellerin eksik gün sebepleri neler olabilir?

    442
    0

    Yabancı bir personelimizin birden fazla eksik günü var. Normal personel için 12 birden fazla seçebiliyorken yabancı personel için seçemiyoruz. Bununla ilgili hangi kodu seçebiliriz?

    Yabancı uyruklular için kullanılacak eksik gün kodları aşağıdaki gibi kullanılacak. 

    1-İstirahat 

    4-Gözaltına Alınma 

    5-Tutukluluk 

    8-Grev 

    9-Lokavt 

    10-Genel Hayatı Etkileyen Olaylar 

    11-Doğal Afet

    21-Diğer Ücretsiz İzin 

    25-Diğer Belge/Kanun Türlerinden Gün Tamamlama.

    Şirket birleşmem 15.01.2021’de gerçekleşti muhsgk yı bu tarihe kadar eski unvandan bundan sonraki kısmı yeni unvandan vereceğim. Öğrenmek istediğim şu infisah eden firmanın muhsgk sında (sgk bildirgesinde)14 gün dediğimde 30 günden az olacağı için eksik gün nedeni girmem istenecektir. Nasıl bir işlem yapmalıyım?

    Kuruma devire ilişkin belgeleri dilekçe ile izah etmeniz gerekir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK teşviklerinin muhasebe kaydı nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikÜzerinde esaslı değişiklik yapılan sabit kıymetler için harcanan bedeller direkt gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz