Ana Sayfa Haberler Washington’dan Facebook’a dava!

Washington’dan Facebook’a dava!

714
0

ABD başkenti Washington DC’de Facebook şirketine dava açıldı.

Davanın sebebi ise geçen Mart ayında The Observer ve New York Times gazetelerinin ortaya çıkardığı Cambridge Analytica skandalıydı.

Bir dönem ABD Başkanı Donald Trump için de çalışan Cambridge Analytica şirketinin, 50 milyondan fazla inanın Facebook profiline izinsiz erişim sağlayarak özel bilgilerini topladığı ortaya konmuştu.

Söz konusu dava, bir skandalın daha ortaya çıkmasıyla açıldı.

Facebook şimdi de Netflix ve Spotify gibi teknoloji devlerine kullanıcıların verilerine erişim sağlamakla, hatta kullanıcıların mesajlarını silme yetkisi vermekle suçlanıyor.

Ayrıca, GPS erişimini engelleseler bile kullanıcıların yerini saptamaya devam ettiği iddia ediliyor.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik20 Aralık 2018 Tarihli ve 30631 Sayılı Resmi Gazete
Sonraki İçerikMükellef olmayan kişiden aldığım arsayı sattım. KDV Matrahı ne olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz