Ana Sayfa Haberler Walmart robotları işe alacak

Walmart robotları işe alacak

773
0

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen perakende zincirlerinden Walmart, tasarruf için robotlardan yararlanacak.

İnsanların yapmaktan zevk almadığı işler için robotları görevlendirecek olan firma, bu sayede masraflarını da kısmayı amaçlıyor.

Söz konusu görevler arasında yerleri temizlemek, stok sayımı yapmak ve azalan stokları yenilemek yer alıyor. Yerleri temizleyecek olan robotların ülke çapında 1500 mağazaya yerleştirilmesi planlanıyor. Firmanın açıklamasına göre insan işçilerin yerleri temizlemesi günde 2 ila 3 saati buluyor.

Ayrıca Walmart, otomatik stok sayımı yapan taşıma bantlarından 600 adet ve raflarda sayım yapması için 300 robot alacak.

Firma, uygulamayı 2017 yılından denemeye başlamıştı.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracat faturası için düzenlediğimiz E-faturayı nasıl iptal ederiz?
Sonraki İçerikTürkiye’de ikamet etmeyenlere KDV eklenerek E- Fatura mı yoksa E- Arşiv fatura mı düzenlenmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz