Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan kişilere düzenlenecek serbest meslek makbuzunda stopaj hesaplanır mı?

    Vergi mükellefi olmayan kişilere düzenlenecek serbest meslek makbuzunda stopaj hesaplanır mı?

    1120
    0
    Serbest meslek mensubu düzenlediği makbuzda stopaj istisnası olan durumlar nelerdir?

    Gerçek usulde Vergi mükellefi olmayan gerçek kişilere hizmet verilmesi halinde GV stopajı yapılmaz.

    Örneğin Vergi mükellefi olmayan kişinin Veraset ve intikal beyannamesi veya Yıllık GV beyannamesi (GMSİ-MSİ-Ücret- Basit usul mükellefin yıllık beyannamesi gibi)

    Apartman ve site yönetimine düzenlenecek e-smm’de % 20 GV stopajı hesaplanır.


    Mali müşavir olarak bir anonim şirkete komisyon bedeli için serbest meslek makbuzu düzenleyeceğim. Makbuzda stopaj hesaplanmalı mıdır?

    % 20 GV stopajı ve % 18 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrük giriş beyannamesi ile menşe şahadetnamesinin 3833 sayılı Kanun kapsamında damga vergisinden istisna olup olmadığı
    Sonraki İçerikBuzağı Destek Başvuru ödemeleri e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz