Ana Sayfa Muhasebe Vergi dairelerinin mükelleflerin SMMM’sinin ruhsatnamelerini istemeleri doğru mudur?

    Vergi dairelerinin mükelleflerin SMMM’sinin ruhsatnamelerini istemeleri doğru mudur?

    102
    0

    Mükelleflerimizin gerek SGK gerekse vergi dairesindeki tecil yapılandırma işlemleri için ilgili kurumlar biz mali müşavirlerden ruhsat fotokopisi faaliyet belgesi ve rapor istenmektedir. Öncelikle ruhsatlarımızı istemeleri hukuken doğru mudur vermemizde bir sakınca var mıdır?

    Meslek mensuplarının kendi mükellefiyetlerinin tesisinde oda kayıt belgesi istenir. Ancak; Müşterileri için ruhsat istemeleri hukuka aykırıdır. Meslek mensubu ile müşteri arasında mükellefiyet tesisinden sonra Türmob ve GİB sözleşmeleri yapılır. Sözleşmeler olmadan beyanname ve bildirimeler zaten verilemez. Sizden ruhsat isteyen memurun amiri ile görüşünüz. Hukuka aykırı talep olmaz.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirket ortağına ödenen huzur hakkı için SGK Primi ödenir mi?
    Sonraki İçerik29 Yaşını doldurmadan iş yeri açan kişiler genç girişimci istisnasından kaç yıl yararlanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz