Ana Sayfa Vergi Vergi aslına bağlı olmadan düzenlenen özel usulsüzlük cezaları 7252 sayılı kanun kapsamında...

    Vergi aslına bağlı olmadan düzenlenen özel usulsüzlük cezaları 7252 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilir mi?

    538
    0
    Tarafımıza kesilen özel usulsüzlük cezaları için mahkemeye verdik. Mahkemede davayı kaybettik. Yargıtay’da Vergi Dairesini haklı buldu ve birinci derecedeki mahkemenin kararını vergi dairesi lehine onadı. Vergi dairesi kaybetmiş olduğumuz davaya konu olan özel usulsüzlüklerle ilgili cezaların ödenmesi yönünde bize herhangi bir tebligat yapmadı ve vergi Dairesinde şu an herhangi bir borç da gözükmüyor. Şu anda biz 7252 S.K. kapsamında Vergi Dairesine dilekçe versek kesilen bu özel usulsüzlük cezalarında indirim olur mu?

    Vergi aslına bağlı olmadan kesilen Özel usulsüzlük cezaları 7256 SK kapsamındadır.

    Yapılacak yapılandırmada ceza toplamının % 50 silinir. Kalan % 50 kısmı için taksitlendirme yapılır


    Yurtdışındaki bir bankadan 300.000,00 TL tahvil ve bono satış geliri olan gerçek kişi bu gelirlerini yıllık gelir vergisi beyannamesinde beyan etmeden, varlık barışına sokarak vergisiz olarak Türkiye’ye getirebilir mi?

    Yurt dışından elde edilen gelirler için varlık barışı uygulanmaz. Yurt dışında elde edilen gelirler GV beyannamesi ile beyan edilir. Varlık barışı ise; yurt dışından bulunan para tahvil hisse senedi veya başka değerlerin Türkiye’ye getirilmesi içindir.

    Aşağıdaki linkte bulunan tebliği inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2002/Mevzuat-Dosya/28112020-varlik-barisi-gn-tb.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSosyal tesislerin üyeler dışında kullanılması durumunda kurumlar vergisi muafiyeti
    Sonraki İçerikYatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da Değişiklikler Yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz