Ana Sayfa Vergi Veraset yoluyla işletme sahibinden varislerine intikal eden araç için fatura düzenlenmeli midir?

Veraset yoluyla işletme sahibinden varislerine intikal eden araç için fatura düzenlenmeli midir?

Veraset yoluyla işletme sahibinden varislerine intikal eden araç için fatura düzenlenmeli midir?

697
0

Aracı ile servis taşıma işi yapan işletme esasına tabi gerçek kişi mükellef vefat etti. Gelir idaresi başkanlığı ölüm belgesine göre otomatik vergi kaydını kapattı. İlgili araç varislerinin her birinin muvafakati ile en büyük oğlunun üzerine ruhsat çıkartılacak ve aracın yeni sahibi mükellef olacak. Aracın kasko değeri 42.500,00 TL. Burada bir satış söz konusu değil. Benim sorum bu durumda araç miras yoluyla ölümden dolayı intikal olmuş oluyor fatura kesilmesine gerek var mıdır?

 

 

Fatura düzenlenmez. Aracın ruhsatı mirasçılık belgesi ile yeni malik olan kişi adına çıkartılır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSerbest meslek mükellefleri iş yerine ait emlak vergisini ve çevre temizlik vergisini gider olarak yazabilir mi?
Sonraki İçerikOfisi ortak kullanan firmalar aldıkları demirbaşları ortak olarak muhasebe kayıtlarında gider yazabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz