Ana Sayfa SGK Vakıflar çalışan personelleri için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

Vakıflar çalışan personelleri için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

874
0

Mücbir sebeplerden dolayı vakıf çalışan personellerini evlerine yollanmış ve çalıştırmamaktadır. Vakıflar mevzuat gereği kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir mi?

Vakıfta çalışanlarınız için 4/a kapsamında ve işsizlik sigortası ödemesi yapmışsanız İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilirler.

Uluslararası nakliye ve inşaat işi yapan firmamızın 2 ayrı SGK dosyası mevcuttur.

Uluslararası nakliye dosyasından KÇÖ den yararlanmak istemekteyiz. Yurtdışına çıkan şoförler dönüşte Türkiye tarafından 14 gün ev karantinasında kalma taahhüdünde bulunarak sınırdan girişlerine izin verilmektedir. Mart ayında bu şoförler KÇÖ den yararlanabilir mi?

Bunlar içişleri bakanlığı tarafından idari izinli olarak sayılmaları önerilmekle birlikte eğer İŞKUR kısa çalışma ödeneğine hak kazanma şartlarını taşıyorlar ise Covid-19 sebebiyle işyerindeki haftalık çalışma sürelerini geçici olarak en az üçte bir oranında azaltan veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetini tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durduran işverenler kısa çalışma başvurusu yapılabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCOVID-19 ile Mücadele Sürecine Kişisel Verilerin Korunması Perspektifinden Bakış (Av. Burcu Seven)
Sonraki İçerikYabancı uyruklu personeller kısa süreli çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz