Ana Sayfa SGK Uzaktan çalışma bildirimleri nasıl yapılır?

    Uzaktan çalışma bildirimleri nasıl yapılır?

    Uzaktan çalışma bilidirimi

    425
    0

    Uzaktan çalışma ile çalışacak bir işçinin sigortaya bildirimi nasıl ve nereden yapılır?

    Sigortalıların ay içerisindeki uzaktan çalışma günlerinin sisteme girebileceği alanlar Aylık Prim ve Hizmet Belgesine/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine eklenmiştir ve bu kısımdan girişinizi yapmanız gerekmektedir.

    Sgk bildirimlerinde uzaktan çalışma kolonu eklendi. Sorumu özel bir okul için soruyorum. Pandemi sebebi ile eğitim uzaktan sürüyor.
    Uzaktan çalışma ile ilgili sözleşme yapılma durumumuz yok tamamen pandemiden kaynaklı eğitim online olduğu için uzaktan çalışma yapılıyor. Bir yandan da son sınıflar geldiği için bazı öğretmenler hem uzaktan hem de kurumda çalışıyorlar. Bu durumda kolonu dolduracak mıyım? 

    Hem uzaktan eğitim hem de okuldan eğitim veren öğretmenleriniz ile bu çalışma modeline dair bir sözleşmenizin olması gerekir. Uzaktan eğitim verilen günler yeni eklenen sütuna fiili çalışmanın okulda geçtiği günler ise normal çalışma günlerinin bildirildiği sütunda ve toplamı ay toplamını geçmeyecek şekilde bildirilmelidir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFazla Çalışmanın Yasak Olduğu Durumlar Hangileridir?
    Sonraki İçerikGider pusulası B formunda beyan edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz