Ana Sayfa Muhasebe Üretim giderlerini hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

    Üretim giderlerini hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

    548
    0
    Bir üretim işletmesi klasik olarak maliyet muhasebesi hesaplarını kullanarak üretim yapıyor. 
    Fakat sattığı bazı ürünler şu şekilde; ürünü 4-5 parça halinde alıyor ve birleştirip kendine ait kutuya koyuyor ve bu kutuları dışarıdan baskı yaptırıyor ve satışını yapıyor. Bu şekilde bir işlemde aldığı ürünleri 153 hesaba alıp kutu ve baskı maliyetini 153 hesaba ek maliyet olarak mı işlem yapılmalı yoksa ürünü alışta 151 hesaba alıp kutu ve baskı gibi maliyetleri 730 hesapta mı takip etmek daha doğru olur?

    150-151-730 hesaplar kullanılır. 153 Üretim yapılmayıp alındığı gibi satılan Ticari mallar için kullanılır.


    Bilanço usulü şahıs şirketi müşterilerimizin bankalarını işlerken zorlanıyoruz. 
    Şahsi hesapları olduğu için ya da ticari işlemlerin gerçekleştiği şirket hesabı diye ayırsalar dahi o hesaplarda yine de deftere kaydedemeyeceğimiz işlemler ile karşılaşıyoruz. Şirket hesabı olarak kullansa dahi o hesaptan kendi x banka hesabına eft/havale yapıyor yada nakit çekiyor bu hareketleri kayıt altına alacak mıyız? Tek kişi şahıs şirketinde 131,331 hesaplar çalıştırabilir miyiz?

    131-331 Hesap kullanılmaz. 

    Müşterileriniz Bankadaki hesaplar için Tasarruf (şahsi) mevduatı ayrı Ticari mevduat ayrı açmadıkları sürece sıkıntı yaşanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzgeçmişinizde Olması Gereken Yetenekler
    Sonraki İçerikMaden taşımacılığına istinaden düzenlenen faturada KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz