Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izine çıkartılan personel sağlık hizmetlerinden faydalanabilir mi?

Ücretsiz izine çıkartılan personel sağlık hizmetlerinden faydalanabilir mi?

508
0

1.4.2020 tarihinden KÇÖ başvurumuzu yaptık. Haftalık çalışılmayacak saat 27 olarak belirlendi. Muhasebe programında puantaj oluştururken gün sayısını sanki haftalık 30 saat çalışılmayacak saatmiş gibi hesaplıyor. Acaba kısa çalışma saatleri sadece 3/1, 3/2, tamamı veya 1/2 kısmı durdurulması şeklinde mi hesaplanması gerekiyor?

Programlar küsuratları gün hesabında tama intibak ettirebiliyorlar. Hesaplamanın bu şekilde yuvarlanarak yapılması doğru.

Ücretsiz izne çıkan işçi 30 günden fazla ücretsiz izine çıkarsa sağlıktan yararlanabiliyor mu?

İşçinin son yılda 90 gün sigortalılığı var ve iş sözleşmesi devam ediyorsa ve yararlanma öncesi sigortalı günü varsa sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Bu madde kapsamında nakdi ücret desteğinden yararlananlardan 5510 sayılı Kanuna göre genel sağlık sigortalısı veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamına girmeyenler, aynı Kanunun 60’ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılırlar ve genel sağlık sigortasına ilişkin primleri Fondan karşılanır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYatırım Teşvik Belgeleri Kapsamındaki Yatırımlar İçin Bir Yıla Kadar İlave Süre Verilebilecek
Sonraki İçerikTarım Bakanlığı: Tarım sektörüyle ilgilenen gençler için projeler geliştiriyoruz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz