Ana Sayfa Çalışma Hayatı Turizm işe ile uğraşan bir firma iş yerinde kullanılmak üzere aldığı karavana...

    Turizm işe ile uğraşan bir firma iş yerinde kullanılmak üzere aldığı karavana ait ödediği KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

    Ressamdan alınan tablo için ne kadar stopaj ödenir? Turizm işi ile iştigal eden firmanın aldığı karavandaki KDV indirim konusu yapılır mı?

    1011
    0

    Turizm işi ile uğraşan firma işinde kullanılmak üzere bir adet ikinci el çekme karavan satın aldı ve % 18 KDV ödedi. Bu kdv’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

    Ödenen KDV indirim konusu yapılabilir.

    Vergiden Muaf Esnaf olan sanatçı Bay A dan tablolar ve resimler almaktayız, sanatçımıza yaptığımız ödemelerde stopaj oranını yüzde kaç uygulamalıyız?

    Sanatçı (ressam) vergiden muaf esnaf konumunda değildir. GVK nun 9. maddesinde sayılan işleri yapanlar esnaf muaflığından yararlanır. Ressamlar GVK 18. maddede belirtilen SM erbaplarıdır. Ressamdan satın alınan tablo veya resim için % 17 GV stopajı yapılır.

    Ayrıca (2) nolu KDV beyannamesi ile % 18 KDV hesaplanır ve beyan edilir.

    Ödenen KDV (1) sayılı KDV beyannamesinden indirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNormalleşme dönemi olan 1 Haziran-10 Eylül arasında 2 bin 678 yabancı yatırımcı, 647 milyon 407 bin lira sermayeli firma kuruluşuna imza attı
    Sonraki İçerikBu yıl küresel ticaretteki yavaşlamaya rağmen Afrika ile 9 ay itibarıyla 18,2 milyar dolarlık ticaret hacmi yakalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz