Ana Sayfa İstatistik Tüketici Güveni 2017 Yılı Ekim Ayında Azalış Gösterdi!!!

    Tüketici Güveni 2017 Yılı Ekim Ayında Azalış Gösterdi!!!

    1274
    0

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı açıklamalara göre tüketici güven endeksi, 2017 yılı Ekim ayında 2017 yılı Eylül ayına göre %2 azalış gösterdi.

    TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ekim ayında Eylül ayına göre %2 azalış gösterdi. Buna göre Eylülde 68,7 olan endeks, Ekimde 67,3 oldu.

    Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde %2,9 azalarak Ekim ayında 87 olarak kayıtlara geçti. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

    İşsiz Sayısındaki Beklentisi Yükseldi.
    Genel ekonomik durum beklentisi endeksi, Eylülde 94,7 iken %4,5 azalarak 90,4 değerine düştü. Bu gerileme, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı beklentisindeki tüketicilerin bir önceki aya göre azaldığına işaret ediyor.

    İşsiz sayısı beklentisi endeksi ise Eylül ayına göre %0,6 artarak bu ay 70,9 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

    Tasarruf Etme İhtimali Endeksi Arttı.
    Tasarruf etme ihtimali endeksi %4,2 arttı. Eylül ayında 20,2 olan endeks 21 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali olmadığını düşünen tüketicilerin bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

    Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTüm Konutlarda Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırılması İçin Çalışmalar Başlıyor!!!
    Sonraki İçerikDestek ve Teşvik Şartları İhlal Edilirse veya Teşvikler Amacı Dışında Kullanılırsa Ne Tür İşlem Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz