Ana Sayfa Ekonomi Tüm Konutlarda Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırılması İçin Çalışmalar Başlıyor!!!

    Tüm Konutlarda Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırılması İçin Çalışmalar Başlıyor!!!

    1599
    0

    Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yürütülen proje ve çalışmalar sayesinde 2017 yılı itibarıyla Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptıranların 8 milyonu, sigortalılık oranının ise %46 seviyesini aştığını ve Türkiye’de yaklaşık her iki konuttan birinin sigortalı olduğunu açıkladı.

    2000-2017 döneminde düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının %2 seviyesinde olduğunu, ülke genelinde düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlattıklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, zorunlu deprem sigortalarının %100 çıkarmak hedefi ile Hazine olarak çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

    Şimşek; mevcut poliçesini yenilemeyenlerin uyarılacağına, yapılan uyarıya cevap vermeyenlerin otomatik sigortalanacağını ve prim tahsilatının yapılması için mekanizma tesis edileceğini ve zorunlu deprem sigortası bulunan ve primlerini düzenli ödeyen vatandaşlara yönelik ise herhangi bir işlem yürütülmeyeceğini açıkladı.

    Başbakan Yardımcısı Şimşek’in verdiği bilgilere göre DASK’ın ilk kurulduğu 2000 yılından bugüne meydana gelen 558 hasar yapıcı deprem sonucunda açılan 23,019 adet hasar dosyası için 176 milyon TL tazminat ödenirken, kurumun deprem hasarlarına karşı ödeme kapasitesi 15 milyar TL’nin üzerine çıktı.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSözleşmelerde Yer Alan Cezai Şart Taahhütleri Damga Vergisine Tabi midir?
    Sonraki İçerikTüketici Güveni 2017 Yılı Ekim Ayında Azalış Gösterdi!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz