Ana Sayfa Ekonomi “Trump’ın başlattığı ticaret savaşı kendini vuracak”

“Trump’ın başlattığı ticaret savaşı kendini vuracak”

687
0
“Trump’ın başlattığı ticaret savaşı kendini vuracak”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Avrupa menşeli otomobillere ek vergi getirmesi ülkesinde istihdam sorunun artmasına yol açabilir. Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü, ek vergi getirilen ülkelerin ABD’ye karşılık vermesi halinde Amerika’da 600 binden fazla kişinin işsiz kalabileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) ise ABD’nin otomobil vergisini uygulamaya sokması ihtimaline karşı yaptırımlar üzerinde çalışıyor. Ticaretten Sorumlu Avrupa Komiseri Cecilia Malmstroem, Trump’ın Avrupa’dan ithal edilen araç ve yedek parçalara getirmeyi düşündüğü yüzde 25’lik vergi artışına karşı ABD’den ithal edilen bazı ürünlere karşı vergilerin artırılacağının altını çizdi.

Ek vergiler ABD’de araç fiyatlarını arttıracakEk vergilerin yürürlüğe girmesi halinde ABD’de en çok satan otomobillerin fiyatlarına bin 400 dolar ile 7 bin dolar zam gelmesi bekleniyor. Otomobil Üreticileri Birliği, araç fiyatların ortalama 5 bin 800 dolar artacağını ve bunun sektöre bilançosunun yıllık 83 milyar dolar olacağını açıkladı. Söz konusu artışın piyasada talebi düşürmesi; dolayısıyla da otomobil fabrikalarında, tedarikçilerde ve oto galerilerde çalışan pek çok kişinin işlerini kaybetmesine yol açması bekleniyor. Amerika Ticaret Odası (U.S. Chamber), ek vergilerin Amerikan otomobil sektöründe tehlikeli bir U dönüşe yol açabileceği uyarısında bulundu.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

Önceki İçerikİran’da dolar ve altın serbest piyasada rekor kırdı
Sonraki İçerikABD-AB vergi savaşları: 60 milyar Euroluk ürün etkilenebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz