Ana Sayfa Haberler Trump Fransa’nın vergi uygulamasına tepki gösterdi

Trump Fransa’nın vergi uygulamasına tepki gösterdi

1544
0
Trump’tan Fransa’ya tepki

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Fransa’nın teknoloji şirketleri için planladığı vergi uygulamasına tepki gösterdi.

Trump’ın ticaret temsilcisi söz konusu uygulamanın Amerikan şirketlerini haksız bir şekilde hedef aldığını belirtti.

Teknoloji şirketleri ana merkezlerini düşük vergi uygulayan ülkelerde kurma eğilimi gösteriyor.

Bu şirketler gelirlerinin çoğunu bu ülkelerde beyan ederek vergi yükümlülüklerini azaltıyor.

Fransa Hükümeti de bu gerekçeyle Facebook ve Amazon gibi teknoloji şirketlerine yüzde 3 oranında vergi uygulama kararı aldı. Karar ile yılda 450 milyon dolara yakın gelir sağlanması bekleniyor.

Donald Trump yeni vergi uygulamasının incelenmesi talimatını verdi.

Karara tepki olarak Trump’ın Fransa için bazı ticaret kısıtlamaları uygulayabileceği düşünülüyor.

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikGeriye dönük e-Fatura kesilemediği takdirde gemi yüklemesi akşam saatlerinde ya da hafta sonu biterse ilk iş günü yeni bir e-Fatura düzenlenebilecektir. Bu durumda gemi beklemede kalır. Demuraj ve benzeri masraflar oluşur?
Sonraki İçerikİhracat faturalarındaki zorunlu alanları her mükellef sağlamıyor. Bu alanlardaki zorunluluk kalkacak mı? 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz