Ana Sayfa Vergi Transit ticaret ihracat sayılır mı?

    Transit ticaret ihracat sayılır mı?

    87
    0

    3. geçici döneminden itibaren ihracatçı firmalara %5 (ihracat gelirleri için) indirim uygulanacaktır. Transit ticaret ise ithalat ve ihracat rejimlerinden farklı bir ticaret türüdür. Transit ticaretten elde edilen gelirler için bu indirim uygulanabilecek midir?

    Transit ticaret kapsamındaki mal satışları ihracat faaliyeti olarak değerlendirildiğinden, bu faaliyetlerden elde edilen kazançlar da indirimden yararlanır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYedek akçeler için yapılacak enflasyon düzeltmesinde hangi tarih dikkate alınacaktır?
    Sonraki İçerikÖlüm halinde stokların satışı kağıt fatura ile yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz