Ana Sayfa İstatistik Toplam tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı 2020 yılının Temmuz ayında %4,7 oranında...

    Toplam tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı 2020 yılının Temmuz ayında %4,7 oranında arttı

    662
    0

    TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ

    2020 YILI TEMMUZ AYI İHRACAT PERFORMANSI

    Türkiye’nin toplam tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı, 2020 yılının Temmuz ayında %4,7 oranında artış ile 885 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir. 2020 yılı Ocak-Temmuz dönemi toplam tekstil ve hammaddeleri ihracatı ise %14,2 oranında düşüş ile 5 milyar dolar değerinde kaydedilmiştir.

    Temmuz ayında tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracat performansımız, sanayi ihracatına göre daha ileride…

    2020 yılı Temmuz ayında Türkiye’nin genel ihracatı %5,8 oranında azalarak 15 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir. Bu dönemde sanayi ürünleri ihracatı da %8,2 oranında azalarak 11,5 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir.

    2020 yılı Temmuz ayında toplam tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatının genel ihracatımız içerisindeki payı ise %5,9 seviyesinde gerçekleşmiştir.


    Kaynak: İTHİB/İTKİB Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTescil edilmiş spor kulüplerinin spor faaliyetlerinde bulunan iktisadi işletmeleri Kurumlar Vergisine tabi midir?
    Sonraki İçerikKiralarda stopaj oranı hangi tarihten sonra %10 olmuştur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz