Ana Sayfa Muhasebe Ticari mal alım satımı yapanlar Basit Usule tabi olur mu?

Ticari mal alım satımı yapanlar Basit Usule tabi olur mu?

1488
0

 

BENZER İÇERİKLER

 

Büyük şehir sınırları içinde Basit Usule tabi Su Tesisatçısı tamirat değişim için dışardan aldığı su muslukları ve ekleri ticari mal alışları ve satışları olarak mı kayıt altına almak lazım yoksa masraf ve hizmet geliri olarak mı yazmak lazım? Ticari mal olarak kayıt altına alıp satarsak basit usulden çıkmaya sebep olur mu?

 

Alınan malzemeler gider olarak kayıt edilir. Ticari mal olarak kayıt altına alıp satılırsa basit usu ihlal edilmiş olur.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Basit usullere keseceğimiz serbest meslek makbuzlarında stopaj olacak mı?

Basit usul mükellefi KDV beyannamesi vermek zorunda mıdır?

 

Basit usul mükelleflerinde makbuzlar tevkifatlı mı olur?

 

 

Önceki İçerikPazarlarda satış hizmeti yapan satıcı yapmış olduğu her işlem için fatura veya fiş düzenlemeli midir?
Sonraki İçerikİthal mal için stoklara girene kadar yapılan harcamalar doğrudan gider yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz