Ana Sayfa Haberler Ticaret Savaşları’nda Çin’den son hamle: ABD petrolü ve sıvı doğalgazına yeni gümrük...

Ticaret Savaşları’nda Çin’den son hamle: ABD petrolü ve sıvı doğalgazına yeni gümrük tarifesi

825
0

Ticaret Savaşları’nda Çin’den son hamle: ABD petrolü ve sıvı doğalgazına yeni gümrük tarifesi

‘Ticaret Savaşları’ diye anılan gümrük vergilerini yükseltme yarışında Çin yeni bir cephe açtı. Pekin yönetimi gümrük vergisi tarifesi yükselecek ABD ürünleri arasına ham petrol ve doğal gazı da ekledi. Çin’in en büyük ham petrol alıcısı Sinopec de ABD’den yapacağı ithalatı askıya aldı.

Çin, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergilerini yükseltme politikalarına cevap olarak 60 milyar dolar değerindeki Amerikan ürünleri ile ilgili yeni tarifeleri açıkladı. Pekin, başka yaptırımlar da olabileceğini söyleyerek Washington’ın başlattığı ‘Ticaret Savaşları’nda geri adım atmayacağını bildirdi.

Çin, ABD’nin en önemli enerji alıcısı. Uzmanlar yeni uygulamanın, Trump yönetiminin enerji ihracatını büyütme politikalarına büyük darbe vuracağını belirtti.

Barclays’ta Enerji Pazarı Başkanı olan Michal Cohen, “Çelişki ortada: Dünya’nın en büyük enerji müşterisi satmak istediğiniz enerji ürünleri önüne bariyerler koyarken enerji satışına dayalı bir süper güç olmak zor” dedi.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik‘İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılması riski rahatsız edici derecede yüksek’
Sonraki İçerikKamu Kurumları Zorunlu BES’e ne zaman katılacaklardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz