Ana Sayfa Haberler ‘İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılması riski rahatsız edici derecede yüksek’

‘İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılması riski rahatsız edici derecede yüksek’

815
0
‘İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılması riski rahatsız edici derecede yüksek’

Avrupa Birliği (AB) üyeliği 29 Mart 2019’da sona erecek olan İngiltere’de Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, birlikten Brüksel ile herhangi bir anlaşma yapmadan ayrılması riskinin rahatsız edici derecede yüksek olduğunu söyledi.

Carney, İngiliz yayın kurumu BBC Radyo’da yayınlanan röportajında İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin istikrarı için geçiş sürecinin uygulanması gerektiğini bunun tarafların yararına olacağını belirtti.

Mark Carney, aksi bir durumun İngiltere’’nin ticari ve ekonomik faaliyetlerinde aksamalara neden olabileceğini, bir süre fiyatların da artış gösterebileceğini kaydetti.

Avrupalı otoritelerin hala atması gereken adımlar var

Carney, “İngiltere Merkez Bankası olarak görevimiz, bütün bunların olmamasını sağlamak. Görece (saydıklarım) mümkün görünmüyor. Ama yine de bir olasılık. İnsanların paralarını çekemedikleri için endişelendiklerini görmek istemiyoruz.” diye konuştu.

Gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Carney, “Bankaları, gerekli sermayeye sahip olmaları için cendereden geçirdik. Her ne olursa olsun, şok nereden gelirse gelsin. Brexit sonucunda bir anlaşmanın olmamasına ilişkin tüm riskleri değerlendirdik.” dedi.

Bankaların likidite problemlerinin çözümlenmesinin tek başına yeterli olmayacağını vurgulayan Carney, “AB yönetiminin çözmesi gereken birkaç şey de var. İngiltere, ikincil mevzuata ilişkin bütün adımları attı. Avrupalı otoritelerin halen atması gereken adımlar var. Görüşmeye devam ediyoruz. Bu konuların çözümlenmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İngiltere Merkez Bankası, geçtiğimiz gün para politikası faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0,75’e çıkardığını açıklamıştı.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÇin medyasından Trump’a sert eleştiri: Haraç ve gözdağı ile sokak dövüşü yapıyor
Sonraki İçerikTicaret Savaşları’nda Çin’den son hamle: ABD petrolü ve sıvı doğalgazına yeni gümrük tarifesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz