Ana Sayfa Haberler Çin medyasından Trump’a sert eleştiri: Haraç ve gözdağı ile sokak dövüşü yapıyor

Çin medyasından Trump’a sert eleştiri: Haraç ve gözdağı ile sokak dövüşü yapıyor

776
0

Çin medyasından Trump’a sert eleştiri: Haraç ve gözdağı ile sokak dövüşü yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Washinton ile Pekin arasında başlayan ticaret savaşları sonrası Çin medyasının hedefi oldu.

İktidardaki Komünist Parti denetimi altında bulunan günlük bir gazetede ağır bir şekilde eleştirilen Trump’a ‘sokak kavgası edasıyla haraç ve gözdağının düzenbaz senaryosunda hareket ediyor’ benzetmesi yapıldı.

Yazıda ayrıca Trump’a Çin ile başlayan ticari sürtüşmeyi farklı bir boyuta çektiği suçlaması yapılarak uluslararası ticari ilişkileri ‘kazananı olmayan bir oyuna’ dönüştürdüğü belirtildi.

Yazıda Trump’a ait senaryoda diğer aktörlerin sadece ‘hayal kurabilen varlıklar olması istendiği’ yorumu yapıldı.

Bir paragrafta Trump’ın geçmişte iş adamı olduğuna atıfta bulunularak ‘ülke yönetmek iş ve ticaret yapmaktan farklıdır. Trump’ın tavırları ABD’nin ulusal güvenilirliğine darbe duruyor’ sözlerine yer verildi.

Komünist Parti tarafından yönetilen Çin’de televizyon, gazete, radyo, yerel ve bölgesel kuruluşlar dahil tüm medya organları devlet tarafından kontrol ediliyor. Ülkede bulunan yabancı medya yayınları da yine denetime tabi tutuluyor. Çin’de faaliyet göstermek ve şube açmak isteyen yabancı basın kuruluşlarına da sadece belirli şehir ve eyaletlerde faaliyet yapma hakkı tanınıyor.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMatrah Affı – Gelir – Kurumlar – Muhtasar – KDV – 2018
Sonraki İçerik‘İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılması riski rahatsız edici derecede yüksek’

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz