Ana Sayfa Haberler Ticaret savaşına bir kurban daha

Ticaret savaşına bir kurban daha

929
0

Özel sektör otomobil markası Geely’nin bünyesinde barındırdığı Volvo Cars şirketi, Perşembe günü 2018 senesi kar oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamaya göre şirket, 2018’de tam gelir elde etti. Fakat ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının oluşturduğu baskı nedeniyle kâr marjı azaldı.

Ayrıca Volvo, işletme kazancının yüzde 0,9 oranında artarak 1.5 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Kâr marjı ise yüzde 6.7’den yüzde 5.6’ya düştü.

Şirketin geliri ise yüzde 21 artarak 27 milyar dolara yükseldi.

Volvo Genel Müdürü Hakan Samuelsson konuyla ilgili olarak ‘’Güçlü ürün programımız ve artan kapasitemizle 2019 senesinde de kapasitemizin büyüyeceğini öngörüyoruz. Fakat gerçekçi olmalı ve marjların, devam etmekte olan baskıların etkisinde olacağını kabul etmeliyiz’’ açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUber deniz trafiğine açılıyor
Sonraki İçerikBüyükbaş hayvan sayısı 17,2 milyon; küçükbaş hayvan sayısı 46 milyon 117 bin oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz