Ana Sayfa Basından Teşvik Genelgesi İle 3 Ay İşsiz Olma Şartına 10 Günlük Bir İstisna...

Teşvik Genelgesi İle 3 Ay İşsiz Olma Şartına 10 Günlük Bir İstisna Geliyor!!!

1729
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, özel bir TV kanalında bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre;

İŞSİZLİK ORANI %11,7 DÜŞTÜ!!!
Bakan Müezzinoğlu, 2017 yılında başlatılan istihdama teşvik ve istihdam eylem planı çerçevesinde özel sektör istihdamında 1 milyon üzerinde bir istihdam olduğunu, işsizlik oranlarının 2017 yılı Nisan ayında %11,7’e düştüğünü, hedeflerinin %10,5 civarlarında olduğunu açıkladı.

TEŞVİK GENELGESİ İLE 3 AY İŞSİZ OLMA ŞARTINA 10 GÜNLÜK BİR İSTİSNA GELİYOR!!!
Daha önce 3 ay işsiz sigortasız olanlara tanınan istihdam hakkının artık 10 gün işsiz ve sigortasız olarak değiştirilerek işverenlere daha rahat personel bulmalarını sağlayacak uygulamaların başlatılarak, teşvikten faydalanmanın kolaylaştırılacağını açıklayan Bakan, 2017 yılında faaliyete geçen işyerlerinde işe alınacak her sigortalı için teşvikten yararlanabileceğini söyledi. Konu ile ilgili Genelge 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek.

TEŞVİKLERİN HEDEF KİTLESİNDE GENÇLER DE OLACAK!!!
Genç işsizlik oranının %24’den %21 indiğini ifade eden Bakan, hedeflerinin genç işsizlik oranının %15 altına indirmek olduğunu söyledi. İleriki dönemlerde gençlerin eğitim aldığı dönemleri de fiilen çalışıyormuş gibi dönem sayarak fiilen çalışıyormuş gibi maaş vereceklerini ve eğitim sonrası fiilen çalışmaya geçireceklerini ve bu fiili çalışma döneminde de işverene teşvik vermeyi planladıklarını açıklayan Bakan, ayrıca genç girişimci desteğinin de verilmesini planladıklarını söyledi.

Kaynak: Çalışma Bakanlığı – Basın Açıklaması

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTCMB’nin Aralık Ayı Beklenti Anketi
Sonraki İçerikSigorta Poliçeleri de Ba-Bs Formu ile Bildirilecek…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz