Ana Sayfa Vergi Temmuz ayının SGK bildirgeleri Muhtasar SGK prim beyannamesi ile mi bildirilecektir?

Temmuz ayının SGK bildirgeleri Muhtasar SGK prim beyannamesi ile mi bildirilecektir?

Temmuz ayının SGK bildirgeleri Muhtasar SGK prim beyannamesi ile mi bildirilecek?

950
0

Temmuz ayının aylık SGK bildirimleri MUHSGK olarak Ağustosta verilecektir. Muhtasar ile SGK birleştiğinde 3 aylık MUHTASARLAR aylık olarak mı verilecek? Yoksa personel bilgileri aylık stopajlar ise üçüncü ayda mı beyannameye yansıtılacaktır?

Temmuz için Ağustosta MUHSGK olarak verilecek beyannameler aylık verilecektir.

Normal olarak 1 ve daha fazla çalışanı olanlar Vergi ve Sgk kesintilerini içeren birleştirilmiş muhtasar beyannameyi aylık verilebileceği gibi, İSTENİRSE Sadece SGK kesintilerini Birleştirilmiş muhtasar beyanname, ile aylık verilecek.

Vergi kesintilerini ise yine birleştirilmiş muhtasar beyanname ile 3 ayda bir verilebilir. (Çalışan sayısı 1-10 Olanlar için)

Muhasebesini tuttuğum apartman yöneticiliğinin kestiğim makbuzdan dolayı 3 aylık muhtasar beyannamesini veriyorum. Kapıcısı için her ay e-bildirge veriyordum. 1 Temmuz itibari ile kapıcısı için muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verebilir miyim?

Temmuz için ağustosta MUHSGK olarak verilecek beyannameler aylık verilecektir.

Normal olarak 1 ve daha fazla çalışanı olanlar Vergi ve sgk kesintilerini içeren birleştirilmiş muhtasar beyannameyi aylık verilebileceği gibi, İSTENİRSE Sadece SGK kesintilerini Birleştirilmiş muhtasar beyanname, ile aylık verilecek.

Vergi kesintilerini ise yine birleştirilmiş muhtasar beyanname ile 3 ayda bir verilebilir. (Çalışan sayısı 1-10 Olanlar için)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDijitalleşen KOBİ’lere 1 milyon liraya kadar destek verilecek
Sonraki İçerikAkaryakıt istasyonu intifa hakkının terkini veraset ve intikal vergisine tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz