Ana Sayfa SGK Tazminatını alarak işten ayrılan bir kişi tekrar aynı yerde işe başlarsa yıllık...

Tazminatını alarak işten ayrılan bir kişi tekrar aynı yerde işe başlarsa yıllık izin süresi hesaplaması nasıl yapılır?

3258
0

10 yıldır çalışmakta olan personel kıdem tazminatını alıp işten ayrılıyor. 1 ay sonra tekrar aynı işyerinde işe başlıyor. Yıllık izin süresini hesaplarken yeni işe giriş tarihinden itibaren 14 gün olarak mı yoksa 5 ile 15 yıl çalışanlar için 20 gün üzerinden mi hesaplanması gerekiyor?

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi bazı kararlarında; “4857 sayılı Kanunun 54. maddesinde, yıllık ücretli izine hak kazanmak için gerekli sürenin hesabında, işçinin aynı işverenin bir veya çeşitli işyerlerinde çalıştığı sürelerin birleştirilerek göz önüne alınacağı hükme bağlanmıştır.

Bu durumda, işçinin daha önce aynı işverenin bir ya da değişik işyerlerinde geçen hizmetlerinin yıllık izne hak kazanma ve izin süreleri hesabı yönlerinden dikkate alınması gerekir.” ifadelerini kullanmıştır.

(Esas No. 11703, Karar No. 2014/19347, Tarihi: 23.10.2014 – Esas No. 2015/25560, Karar No. 2016/1904, Tarihi: 08.02.2016)

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Yıllık Ücretli İzin Hakkınızı Biliyor musunuz?

 

 

 

Yıllık ücretli izinler birer gün şeklinde kullanılabilir mi?

 

Yıllık Ücretli İzin süreleri nedir?

 

 

 

 

Önceki İçerikKendime Fatura ettiğim demirbaşlar için Ba Bs bildirimi yapacak mıyım?
Sonraki İçerikBilgisayarlarda kullanılmak üzere ithal edilen veri ya da komutlar yüklü bilgi taşıyıcılarının gümrük kıymeti nasıl belirlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz