Ana Sayfa Vergi Tarafımıza ulaşmayan e-arşiv faturaları GİB portalındaki sorgulama ekranına göre kayıtlara alabilir miyiz?

    Tarafımıza ulaşmayan e-arşiv faturaları GİB portalındaki sorgulama ekranına göre kayıtlara alabilir miyiz?

    Defter tutmak zorunda olanların fatura almak ve vermek mecburiyeti

    463
    0

    E-arşiv fatura olarak GİB portalından yaptığımız sorgulamada çıkan faturaların bazıları kağıt ortamında yada mail olarak tarafımıza gönderilemiyor. Ulaşamadıkları için, bu kapsamda GİB listesine göre gider kaydı oluşturmamızda bir sorun olur mu?

    Sorgulamada eksiklik olabilir. Burada sorumlu mükelleftir.
    Aldığı mal ve hizmetin faturasının teminini takip etmesi gerekir.

     VERGİ USUL KANUNU

    Fatura Kullanma Mecburiyeti

    Madde 232

    Birinci ve (4369 sayılı Kanunun 81/A-7 nci maddesiyle değiştirilen ibare Yürürlük: 1.1.1999) ikinci sınıf tüccarlar kazancı basit usulde tespit edilenlerle defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler:

    1. Birinci ve ikinci sınıf tüccarlara;

    2. Serbest meslek erbabına;

    3. Kazançları (4369 sayılı Kanunun 81/A-7 nci maddesiyle değiştirilen ibare Yürürlük: 1.1.1999)basit usulde tesbit olunan tüccarlara;                

    4. Defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilere;

    5. Vergiden muaf esnafa.

    Sattıkları emtia veya yaptıkları işler için fatura vermek ve bunlara da fatura istemek ve almak mecburiyetindedirler.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDershanede çalışan personeller gelir vergisi istisnasından faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikKDV hesaplanmayan ürünler için stok affından faydalanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz