Ana Sayfa Çalışma Hayatı Süt parası alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Süt parası alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

888
0
Süt parası alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Hamile kadının süt parası alması için ne yapması gerekiyor ve çalışan ve çalışmayan kadınlarda bu durum fark ediyor mu?

Süt Parasına (Emzirme ödeneğine) hak kazanan sigortalıların ödeneklerini almaları için Kuruma talep dilekçesi verme şartı kaldırılmıştır.

Emzirme ödeneği, sistemde görülen emzirme ödeneği raporuna istinaden otomatik olarak ödenmektedir.

Eğer otomatik bir ödenek çıkmadı ise süt parası yardımından faydalanmak isteyen kişiler bazı belgeleri hazırlayıp ilgili yere başvuru yapmaları gerekmektedir.

Bu belgeler ise şöyle:

-Kimlik fotokopisi; bu sosyal yardımdan faydalanmak isteyen, gerekli belgeleri tamamlamış olan başvuracak kişinin kimlik fotokopisi

– Doğum belgesi; bu belge yeni doğan bebek için hastane tarafından aileye verilmekte olan bir belgedir. Bu belge üzerinde doğum ile alakalı ayrıntılar bulunmaktadır.

Eğer bebeğin doğum belgesi herhangi bir sebepten dolayı bulunamaz ise bebeğin kimliği doğum belgesi olarak sunulabilir.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çalışan anneye daha fazla destek

Anneler için zam düzenlemesi

 

Önceki İçerik29 Mayıs 2019 Tarihli Avro Cinsi Kira Sertifikası İhracına İlişkin Basın Duyurusu
Sonraki İçerikEkonomik güven endeksi 77,5 oldu – Mayıs 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz