Ana Sayfa Çalışma Hayatı Süresinden sonra muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edebiliriz?

    Süresinden sonra muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edebiliriz?

    511
    0

    Muhtasar sigorta beyannameleri ile ilgili ben temmuz muhtasar ve sigorta bildirgesini veremedim. Şimdi temmuz sigorta muhtasar beyannamesi dijital ortamda vermek istiyorum. Beyannameyi doldurdum gönderdim. Muhtasar kabul edildi ama sigortada hata var diyor. Bütün hataları düzeltip göndermek istediysem de başarılı olamadım. Sigortada verilmeyen beyannamelerin bir başka verilebilme yöntemi var mı?

    Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde prime esas kazanç ve hizmet bilgilerine ilişkin düzeltme beyannamesi verilirken;

    – Bütün bilgiler yeniden girilerek düzeltme beyannamesi gönderilebilir veya

    – Sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgiler girilebilir.

    Sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgilerin girilebilmesi için düzeltme beyannamesinde yer alan “Bu döneme ilişkin önceki beyannamemde/beyannamelerimde beyan ettiğim sigortalı çalışan bilgilerinin aşağıdaki tabloda yapmış olduğum değişlik ve eklemeler dışında aynı olduğunu beyan ederim.” kutucuğunun işaretlenmesi gerekmektedir.

    Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde belirtilen yasal süresi dışında verilmiş olmakla birlikte yasal süresi içinde verilmiş gibi kabul edilen hallerden;

    – Toplu İş Sözleşmesine (TİS) ilişkin belgeler e-Bildirge v.1’den verilmeye devam edilecektir.

     – Diğer haller kâğıt ortamında aylık prim ve hizmet belgesi ile verilecektir. Söz konusu düzeltme beyannameleri Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde belirtilen haller için öngörülen tarihleri takip eden ayın 26’ncı günü saat 23.59’a kadar elektronik ortamda verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş kabul edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO

    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarımsal girdi fiyat endeksi 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,61 arttı
    Sonraki İçerikYurtiçi Teslimleri KDV’den İstisna Olan Mal ve Hizmetler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz