Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şube kapanışında KÇÖ alan personeller merkez SGK dosyasına geçiş yaptığında KÇÖ’leri iptal...

    Şube kapanışında KÇÖ alan personeller merkez SGK dosyasına geçiş yaptığında KÇÖ’leri iptal olur mu?

    Kısa Çalışma Ödeneği

    444
    0

    Firmamızda çalışan işçilerimizin tamamı kçö ve nakdi ücret almaktadır. Şube adresimiz kapanacaktır. Bu şubedeki işçilerimizi merkez adresimize nakil yaparsak kçö iptal olur mu?

    Kısa Çalışma Ödeneği Başvurusu yapan işyerlerine ait şubeler; şube İŞKUR numarası ile adreslerinin bağlı olduğu İŞKUR’a başvuru yapması gerekmektedir. Böyle bildirim yapılmışsa sıkıntı olmayacaktır. Ancak sgk sicil numarasının değişmesi halinde kçö iptal olmaktadır. 

    Bağlı bulunduğunuz İŞKUR’dan yazılı açıklama alınız.

    Biz geçen yıl 4-7 aylarında KÇÖ kapsamındaydık, sonra KÇÖ den çıktık. 2021 Nisan ayında bir çalışanımızın sorunlarından kaynaklı zorluk yaşadık. Bugün Ücretsiz izin girmeye kalktım bu kişi 02.07.2020 girişli 17 Nisan öncesi giriş olmadığı için ücretsiz izin olmadı. Fakat şimdi ücretsiz izin olmadığına göre KÇÖ yapmak istiyorum. Nisan için 1 kişi için KÇÖ girmem lazım nasıl işlem olabilir. Çünkü çıkış yasağı var çıkış da olmuyor. Bu kişi KÇÖ’den faydalanabilir mi?

    Bu kişi 17.04.2020 sonrası girişli olduğu için NÜD den yararlanamaz. 

    Ancak KÇÖ için ilgili İŞKUR’a oran excel mail atmanız halinde kçö den yararlanabilir.

    Kçö’den yararlanan firmamızda 2021/2.ayda düzenli işe gelmeyen işçinin çıkışını deneme süreli işveren tarafından verdik. İş kur bu kodu düzeltmemizi aksi takdirde diğer işçilerimizin kçö yararlanamayacağını söyledi. Çıkan işçiye de ulaşamıyoruz. Çıkış bildirgesini iptal edip 2 ve 3.ay sgk bildirgesine ek verip devamsızlık olarak mı göstermeliyiz?

    İŞKUR doğru söylemiş fesih yasağında bu nedenle çıkış yapılamaz. 

    İşçiye ihtiyacınız yok çıkış nedenini değiştirmeniz gerekir. Durum devamsızlık ise işe gelmeme ihtarları gönderilip 25/II ye göre fesih yapılmalıdır.

     

     


    Kaynak: İsmmmo, GİB Özelge
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNisan ayı bütçe giderleri geçen yılın aynı ayına göre %2,1 oranında arttı
    Sonraki İçerikBSMMMO Başkanı Yılmaz: Kamunun pandemiyle ilgili tüm iş ve işlemlerinin yükü mali müşavirlerin omzunda

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz